lichnaribooks.gr
Αναζήτηση
Greek
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Menu Close

    Ένας έλληνας φοιτητής αυτοκτόνησε στο Παρίσι

    ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 9789602210915

    Ένας άνεργος Έλληνας μετανάστης στο Παρίσι καλείται να ανακαλύψει τους λόγους της αυτοκτονίας ενός συμπατριώτη του φοιτητή. Την αποστολή τού αναθέτει ο επιθεωρητής Τρυφώ, πρωτεργάτης της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, η οποία είναι όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η μόνη αστυνομία στον κόσμο που νοιάζεται για τους λόγους που οδηγούν τους πολίτες στην ύστατη πράξη.

    Ο φοιτητής σπούδαζε θεατρολογία στη Σορβόννη και μελετούσε το δοκίμιο του Ντιντερό «Το παράδοξο του ηθοποιού», όπου ο φιλόσοφος αναρωτιέται αν ο ηθοποιός πρέπει να παίζει συναισθηματικά ή ψυχρά και εγκεφαλικά. Όσο για τον μετανάστη, αυτός μπαίνει σιγά σιγά στο πετσί του ρόλου του και ταυτίζεται μέχρι θανάτου με τον Έλληνα φοιτητή, αφού ολοκληρώνει με επιτυχία τις σπουδές του και προσπαθεί να εκδώσει τα διηγήματα που εκείνος είχε γράψει γύρω από τη θέση του στο θέατρο της πόλης και της ζωής.

    Σ’ αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό αστυνομικό μυθιστόρημα, ο Γιώργος Αλεξανδρινός αφηγείται με κοφτό και γρήγορο ρυθμό μια πρωτότυπη φανταστική ιστορία. Ταυτόχρονα σαρκάζει τη σπουδαιοφάνεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών και σχολιάζει τη σχέση Ελλάδας και Ενωμένης Ευρώπης ψηλαφώντας την ελληνική ταυτότητα.

    Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας: Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες
    Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
    Αρχική τιμή: 11,40€
    5,70€
    i h
    Αποστολή σε
    *
    *
    Τρόπος αποστολής
    Όνομα
    Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης
    Τιμή
    Δεν υπάρχουν μέθοδοι αποστολής
    Προδιαγραφές προϊόντων
    Εκδότης
    ISBN 978-960-221-091-5
    Συγγραφείς
    Χαρακτηριστικό Βιβλίων
    Προτεινόμενη Ηλικία
    Σελίδες 317
    Ημερομηνία έκδοσης 01.1995
    Διαστάσεις σε cm. 14 x 21
    Συγγραφέας